Feedback op je kernboodschap

Online feedback

Herken jij dit? 

Je bent bezig met je preekvoorbereiding en je vraagt je af hoe je met al die informatie een (verantwoorde) kernboodschap formuleert?

Je weet van jezelf dat de Bijbelse onderbouwing van de preek niet je sterkste kant is en je wilt daarom feedback van een professional.

Je bent benieuwd of je blinde vlekken hebt in je exegetische voorbereiding. Of je nu nog niet zo ervaren bent of al jaren predikant bent … Blinde vlekken hebben we allemaal …

Meld je aan voor persoonlijke feedback op jouw uitleg!

Marian Helmus

Nationaal leider Vineyard Benelux

Je wordt ‘gedwongen’ bij de Bijbeltekst te blijven en pas in een later stadium voorbeelden en toepassingen toe te voegen.

Wat ga je doen? 

  • Je kiest zelf een Bijbelgedeelte waarover je wilt preken. Je beantwoordt in een online document de vragen bij de tien exegetische stappen (uit hoofdstuk 7 van Geloofwaardig spreken: hoe je een steengoede preek maakt).
  • Je krijgt feedback op je exegetische stappen van Debora Krikken, huistheoloog van Geloofwaardig Spreken of een van de andere trainers.

Direct inschrijven

Al overtuigd? Schrijf je direct in voor deze training!
Ik meld me aan!

Praktische informatie

Praktisch

Wanneer?

 

In je eigen tijd

Praktisch

Wat kost het?

95 euro.

(Dit is exclusief het boek Geloofwaardig spreken, omdat ik ervan uitga dat je dat al hebt. Heb je de oude versie? Bestel dan de nieuwe versie via de website.)

Ja maar, ik …

… heb liever persoonlijk contact dan schriftelijk.

Je kunt de onlinefeedback combineren met een afspraak met Debora. Neem contact op, zodat we de mogelijkheden kunnen bespreken.

… wil feedback ontvangen, maar heb nog niet eerder een training gevolgd.

We raden je aan eerst de training Geloofwaardig uitleggen te volgen. Of Een preek die staat als een huis.

Annemarie Gerritsen

Pastoraal werker

Ik dacht dat ik de stappen had begrepen, maar dat bleek enorm tegen te vallen op het moment dat ik de theorie moest toepassen. Exegese is voor mij vaak een eenzaam proces. Door de bemoedigingen van de trainer ontdekte ik zelf wat ik nog niet goed had begrepen en kon ik vervolgens de theorie (die gewoon werkt!) wel in de praktijk brengen. Afgelopen zondag preekte ik al anders, terwijl ik het geleerde nog niet eens voldoende had toegepast.

Wat brengt de feedback je?

Feedback op je exegetische stappen, zodat je zekerder je preek gaat ontwerpen.

Herhaling en verdieping van je exegetische voorbereiding, zodat je de preek met meer diepgang kunt brengen.

Je ontdekt mogelijk blinde vlekken tijdens je preekvoorbereiding die je tijdens een volgende preek kunt voorkomen.