Individuele training

Je wilt …

 

 • meer van je voorbereiding genieten
 • … de opbouw van je verhaal eens kritisch onder de loep nemen
 • … weten hoe je overkomt en hoe je met nog meer impact jouw boodschap kunt overbrengen
 • … dat zowel ouderen als jongeren herkennend knikken als jij (s)preekt
 • … dat je hoorders van begin tot eind geboeid naar je luisteren
 • … graag individueel aan de slag in plaats van een groepstraining
 • … gewoon nóg beter leren spreken

 

Waarmee kan ik helpen?

 

Je bent erin gerold en nu spreek je in jouw gemeente. Je hebt hart voor God en zijn woord. Dat is een mooie basis, maar soms missen de hoorders een lijn in de preek.

 

Je spreekt bijna wekelijks. Dat vraagt veel van je. Je bereidt je preken inhoudelijk goed voor, maar gemeenteleden geven soms aan dat ze de link naar de praktijk missen.

 

Je vraagt je soms af wat er van je preken blijft plakken. Het lijkt soms alsof maar weinig mensen een week na je preek kunnen vertellen waar het over ging.

 

Je (s)preekt al jaren. Je hebt te horen gekregen dat je vrij voorspelbaar bent geworden. Dat wil je niet.

 

Je werft fondsen voor jullie organisatie. Je doet dit met veel enthousiasme. Je vraagt je soms af hoe je je verhaal met meer impact kunt vertellen.

Wat levert een individuele training op?

 

Meer houvast

Je weet beter wat je doet en waarom je dat doet. Dat geeft structuur en houvast. Voor je eigen voorbereiding en voor je luisteraars.

 

Meer plezier

Doordat je beter weet hoe je je kunt voorbereiden, zal je meer plezier hebben in de voorbereiding en in de uitvoering. Tijdens de gesprekken hebben we ook een hoop plezier.

 

Meer spreken uit het hart

Je leert hoe je een preek of presentatie opbouwt. Dat wordt nooit een trucje. Het is slechts een hulpmiddel om de kans te vergroten dat de boodschap – die uit je hart komt – overkomt. Je leert manieren waarop je je hart kunt laten spreken.

 

Meer impact

Je kunt je boodschap met meer impact brengen. Dit heeft gevolgen voor de mensen om je heen. Je zet iets in beweging!

 

Hoe werkt het?

 

Vooraf

 

We bellen

We maken een telefonische afspraak. Daarin onderzoek ik wat jouw wensen zijn en of mijn aanpak daarop aansluit. Ik geef een beeld van een mogelijke duur en inhoud van de training en schets de kosten.

 

We mailen

Je mailt antwoorden op een aantal schriftelijke vragen. Denk aan vragen over je ervaring, wat je lastig vindt, wat je graag wilt leren, et cetera.

 

Ik stuur je het benodigde boek toe

Je schaft het boek Geloofwaardig Spreken aan, zodat ik zo weinig mogelijk hoef uit te leggen en we tijdens de gesprekken zoveel mogelijk kunnen oefenen.

 

De gesprekken

 

Waar en wanneer? 

De gesprekken vinden meestal plaats in Woerden. Tussendoor kun je zelfstandig aan de slag met diverse opdrachten. Skypen behoort ook tot de mogelijkheden. We plannen de gesprekken in overleg. In principe houd ik de dinsdag aan voor gesprekken.

 

Tussen de gesprekken door

Je mailt zo mogelijk je voorbereidingen door, zodat ik er alvast naar kan kijken. Je kunt tussendoor mailen met vragen.

 

Hoe ziet een training eruit?

 

Elk programma ziet er anders uit. Wat we bijvoorbeeld samen kunnen doen:

 • samen je Bijbelgedeelte onderzoeken
 • samen puzzelen hoe je het beste je preek kun structureren
 • werken met een mindmap om uit je hoofd te spreken (of we kiezen een manier die beter bij jou past)
 • oefenen met houding
 • oefenen met stemgebruik
 • samen videomateriaal terugkijken
 • bespreken hoe je het beste feedback kunt vragen van de mensen om je heen
 • bespreken hoe je kunt profiteren van feedback vanuit je publiek
 • in kaart brengen wat jouw kracht is en hoe je die optimaal kunt inzetten

 

 

Kom een dag kennismaken!

Wil je ervaren hoe ik een training geef? Kom naar de introductiedag Ontwerp je preek. Je ontvangt je geld terug als je daarna besluit minstens vier individuele gesprekken af te spreken.

Peter Trommel (TEAR): 

Al jaren houd ik presentaties in kerken en verenigingen. Dat vind ik heel leuk en het gaat ook goed, maar het kost me wel vaak veel energie. Paulien heeft me geholpen om kritisch te kijken naar mijn eigen presentaties, dingen te relativeren en meer werk te maken van actieve werkvormen bij trainingen en presentaties, zodat de energie beter verdeeld blijft!

Reactie van een predikant: 

Jarenlang preken voor dezelfde gemeente dreigde uit te lopen op een slijtageslag. Ik had al diverse keren begeleiding gehad, maar zonder bevredigend resultaat. De coaching van Paulien heeft mij echt verder geholpen, getuige de reacties: ‘meer structuur, pakkende intro’s, handvatten om met het gehoorde wat te kunnen en te doen.’ Ik ervaar haar coaching als deskundig, betrokken, stimulerend, kortom: als een zegen. Ik heb weer plezier in het maken preken en voel mij zekerder. Gelukkig geen slijtageslag, maar met nieuw élan ga ik aan de slag!

Word je hier blij van?

Zorg dan dan je geen tips mist! Ik beloof je dat ik mijn stinkende best doe om je met iedere mail een bak inspiratie te geven. Vul dus snel je mailadres in :)

Ruim 7000 anderen gingen jou voor. Ik ben uiteraard zuinig op je gegevens en deel ze niet met anderen. Beloofd.