Individuele training

Welkom in Woerden

Herken je dit?

Je bent erin gerold en nu spreek je in jouw gemeente. Je hebt hart voor God en zijn woord. Dat is een mooie basis, maar soms missen de hoorders een lijn in de preek.

Je spreekt bijna wekelijks.Dat vraagt veel van je. Je bereidt je preken inhoudelijk goed voor, maar gemeenteleden geven soms aan dat ze de link naar de praktijk missen.

Je vraagt je soms af wat er van je preken blijft plakken. Het lijkt soms alsof maar weinig mensen een week na je preek kunnen vertellen waar het over ging.

Je (s)preekt al jaren. Je hebt te horen gekregen dat je vrij voorspelbaar bent geworden. Dat wil je niet.

Je werft fondsen voor jullie organisatie. Je doet dit met veel enthousiasme. Je vraagt je soms af hoe je je verhaal met meer impact kunt vertellen.

Je krijgt weinig feedback.  Je wilt weleens een keer feedback van een professional.

Je wilt…

Meer van je voorbereiding genieten

De opbouw van je verhaal eens kritisch onder de loep nemen

Weten hoe je overkomt en hoe je met nog meer impact jouw boodschap kunt overbrengen

dat zowel ouderen als jongeren herkennend knikken als jij (s)preekt

dat je hoorders van begin tot eind geboeid naar je luisteren

graag individueel aan de slag in plaats van een groepstraining

gewoon nóg beter leren spreken

Jorien Ouweneel

Coach en trainer bij Mijn leven is OK

Vol overtuiging

Ik had de training Een preek die staat als een huis gevolgd. Dan denk je toch dat je het daarna wel moet kunnen. Maar ik mocht op Opwekking een seminar geven over ‘mijn’ onderwerp (ongewenste kinderloosheid) en het lukte me niet om goed tot de kern te komen.

Paulien heeft voornamelijk geluisterd en vragen gesteld. Ze was in alle bescheidenheid prettig direct en duidelijk. Ze verstaat de kunst van feedback geven waardoor ik gemotiveerd werd zaken nóg kernachtiger, persoonlijker en gericht op de ander te formuleren.

Mijn seminar heb ik vol overtuiging kunnen geven. Ik was in staat een uur te vullen, volledig uit mijn hoofd. Er zat een heldere opbouw in het verhaal en ik kon goed verbinding maken met de hoorders.

Als je voor een belangrijke spreekbeurt, preek of speech staat en je twijfelt over je verhaal, raad ik je de individuele training van Paulien van harte aan.

Hoe werkt het?

Vooraf

 

We bellen

We maken een telefonische afspraak. Daarin onderzoek ik wat jouw wensen zijn en of mijn aanpak daarop aansluit. Ik geef een beeld van een mogelijke duur en inhoud van de training en schets de kosten. We spreken sowieso minimaal twee keer af, omdat we dan samen kunnen kijken hoe je het geleerde toepast.

 

We mailen

Je mailt antwoorden op een aantal schriftelijke vragen. Denk aan vragen over je ervaring, wat je lastig vindt, wat je graag wilt leren, et cetera.

 

Ik stuur je het benodigde boek toe

Je schaft het boek Geloofwaardig Spreken aan, zodat ik zo weinig mogelijk hoef uit te leggen en we tijdens de gesprekken zoveel mogelijk kunnen oefenen.

De gesprekken

 

Waar en wanneer? 

De gesprekken vinden meestal plaats in Woerden. Tussendoor kun je zelfstandig aan de slag met diverse opdrachten. Skypen behoort ook tot de mogelijkheden. We plannen de gesprekken in overleg. In principe houd ik de dinsdag aan voor gesprekken.

 

Tussen de gesprekken door

Je mailt zo mogelijk je voorbereidingen door, zodat ik er alvast naar kan kijken. Je kunt tussendoor mailen met vragen.

Hoe ziet een training eruit?

Als je graag het hele preekproces wilt doorlopen, is de individuele variant van Een preek die staat als een huis een goede keuze.

Heb je andere wensen? Dan bespreken we wat het beste bij je past. Elk traject ziet er anders uit. Wat we bijvoorbeeld samen kunnen doen:

Samen je Bijbelgedeelte onderzoeken

Samen puzzelen hoe je het beste je preek kun structureren

Werken met een mindmap om uit je hoofd te spreken (of we kiezen een manier die beter bij jou past)

Oefenen met houding

Oefenen met stemgebruik

Samen videomateriaal terugkijken

Bespreken hoe je het beste feedback kunt vragen van de mensen om je heen

Bespreken hoe je kunt profiteren van feedback vanuit je publiek

In kaart brengen wat jouw kracht is en hoe je die optimaal kunt inzetten

Herman van der Laan

spreker Morgenstond Delft, eigenaar van Printplezier en winnaar Social Dragon’s Den 2019

20.000 euro gewonnen! 

 

Ik heb Paulien tijdens groepstrainingen leren kennen als iemand die erg goed is in haar vak en in het analyseren van preken. Ze is heel benaderbaar en staat open voor creatieve ideeën.

Toen ik als ondernemer met mijn start-up 20.000 euro kon winnen, wilde ik een ijzersterk verhaal hebben. Paulien gaf me eerlijke, scherpe en doelgerichte feedback, waardoor ik van een lang verhaal een bondig verhaal kon maken met een sterke intro en afsluiting.

De juryleden gaven aan dat mijn presentatie hen had overtuigd. Natuurlijk kan ik niet bewijzen dat dit door Pauliens feedback komt, maar zelf denk ik dat die doorslaggevend is geweest.

Ik heb meerdere sprekerstrainingen gevolgd, onder meer bij een gerenommeerd bureau in Nederland. Pauliens training steekt met kop en schouders erboven uit in vorm, stijl en aanpak. Dankzij haar lukt het me minder te zeggen en meer gericht te zijn op mijn publiek, en dat met veel minder voorbereidingstijd.

Direct inschrijven

Al overtuigd? Schrijf je direct in voor deze training!
Inschrijven

Waarom zou je kiezen voor een training bij mij?

Ik zie veel mensen die -vaak in hun eentje- hun preek voorbereiden. Na afloop krijg je soms wel feedback van gemeenteleden, maar meestal zijn het niet de tips waarmee je verder komt. Als professional kan ik je die wel geven. Ik geniet ervan als ik je met kleine wijzigingen een preek zie houden die grotere impact. Daar doe ik het voor. Omdat Gods goede nieuws het waard is dat het goed gecommuniceerd wordt.

Bij een goede preek vind ik meerdere dingen belangrijk, zoals een Bijbels verantwoorde boodschap, een steengoede opbouw en een boeiende presentatie. Ik geniet ervan om een poosje met je op te trekken en élke fase met je te doorlopen.

De theorie lees je thuis door. Tijdens de trainingen leg ik zo weinig mogelijk uit, zodat we zoveel mogelijk oefenen. Ik zorg voor een veilige setting waarin je feedback krijgt, zodat je volop kunt ervaren wat wel en niet werkt voor je.

 

Peter Trommel 

TEAR

Al jaren houd ik presentaties in kerken en verenigingen. Dat vind ik heel leuk en het gaat ook goed, maar het kost me wel vaak veel energie. Paulien heeft me geholpen om kritisch te kijken naar mijn eigen presentaties, dingen te relativeren en meer werk te maken van actieve werkvormen bij trainingen en presentaties, zodat de energie beter verdeeld blijft!

Wat levert een individuele training op?

Meer houvast

Je weet beter wat je doet en waarom je dat doet. Dat geeft structuur en houvast. Voor je eigen voorbereiding en voor je luisteraars.

Meer plezier

Doordat je beter weet hoe je je kunt voorbereiden, zal je meer plezier hebben in de voorbereiding en in de uitvoering. Tijdens de gesprekken hebben we ook een hoop plezier.

Meer spreken uit het hart

Je leert hoe je een preek of presentatie opbouwt. Dat wordt nooit een trucje. Het is slechts een hulpmiddel om de kans te vergroten dat de boodschap – die uit je hart komt – overkomt. Je leert manieren waarop je je hart kunt laten spreken.

Meer impact

Je kunt je boodschap met meer impact brengen. Dit heeft gevolgen voor de mensen om je heen. Je zet iets in beweging!