about-paulien-geloofwaardig-spreken

Trainer, spreker en auteur

 Toen ik begin twintig was, werd ik door anderen gestimuleerd te gaan (s)preken. Ik genoot ervan, maar had ook allerlei vragen

 • Wie ben ik dat ik iets mag doorgeven?
 • Hoe bouw ik mijn verhaal zo op dat het veel impact heeft?
 • Hoe zit het met de leiding van de Heilige Geest?
 • Mag ik bidden of ik meer spreekmogelijkheden krijg of mag ik zelf acties ondernemen?
 • Hoe ontwikkel ik mijn eigen stijl?

 

In de loop der jaren heb ik die eigen stijl gelukkig kunnen ontwikkelen. Anderen typeren mijn stijl als gestructureerd & spontaan, serieus & luchtig, solide & verrassend.

 

Veel van de lessen die ik onderweg heb geleerd, vind je terug in mijn boeken. Ik deel die lessen graag met jou. Inmiddels ben ik hier zelfs fulltime mee bezig. Mijn week bestaat uit (s)preekbeurten en trainingen voorbereiden, blogs schrijven, e-mailen, belafspraken, individuele gesprekken, trainingen geven, (s)preken en bakken koffie drinken met mensen om elkaar te inspireren. Daarnaast plan ik uiteraard tijd in om dingen te doen om voldoende energie te hebben. Ik houd van wandelen, lezen, naar het strand gaan, reizen, Aziatisch eten en eindeloze gesprekken voeren met vrienden.

Studie 

Al jong wist ik dat ik voor de klas wilde. Ik begon in het onderwijs als leerkracht op de basisschool. Daarnaast studeerde ik theologie aan de Evangelische Theologische Faculteit. Ik koos ervoor als voorganger en als pastoraal werker af te studeren. Ook haalde ik mijn onderwijsbevoegdheid.

Een blauwe maandag studeerde ik psychologie aan de Open Universiteit. Ik wilde me specialiseren in het begeleiden van mensen. Vrij snel ontdekte ik dat coaching beter bij mij past, dus besloot ik een coachingsopleiding te volgen met een specialisatie als trainer.

Loopbaan

Samen met Gor Khatchikyan startte ik in 2012 Geloofwaardig Spreken. Mijn onderwijsachtergrond komt hierbij goed van pas.

Ik heb ervaring met lesgeven:

 • in het basisonderwijs
 • in het voortgezet onderwijs (sociale vaardigheden, godsdienst en Nederlands)
 • aan Bijbelschool De Wittenberg (kringwerk, geloofsleer en evangelistiek)
 • aan de Evangelische Hogeschool en de Royal Mission School (persoonlijke ontwikkeling en presenteren)
 • aan de Universiteit Utrecht (het vak coaching en training)
 • aan de Grote Opdracht School

 

Klik hier om mijn CV op LinkedIn te bekijken. 

Een toespraak

Samen met o.a. Jos Douma en Paul Visser sprak ik op een studiedag over Preken naar aanleiding van het gelijknamige boek van Tim Keller. Ik sprak over het bereiken van het hart en liet iets van mijn eigen hart zien.

Publicaties

In augustus 2012 werd Hartelijk getalenteerd uitgegeven. Daarna verschenen Geloofwaardig Spreken, Wandelen & genieten met God, Dagelijks VersVeertigvragentijd en Donkeredagenvragen (de laatste twee boeken schreef ik samen met Willem Ouweneel) en Feedback in de kerk. Bij bijna alle boeken zijn gratis e-books verschenen. Laat gerust eens weten wat je eraan hebt!

(S)preekbeurten

Terwijl ik in het onderwijs werkte, groeide het verlangen meer te (s)preken. Gedurende mijn theologieopleiding gingen steeds meer deuren open. Ik (s)preek nu wekelijks in zondagse samenkomsten en/of op doordeweekse avonden en conferenties, van PKN tot pinkster. Wil je me uitnodigen? Lees hier meer.

IK en JIJ

Op mijn website lees je over de IKEA-methode. IKEA staat ook voor IK En de Ander. Jij weet nu een heel klein beetje wie ik ben. Hopelijk kan ik binnenkort wat voor jou betekenen!

Word je hier blij van?

Zorg dan dan je geen tips mist! Ik beloof je dat ik mijn stinkende best doe om je met iedere mail een bak inspiratie te geven. Vul dus snel je mailadres in :)

Ruim 6500 anderen gingen jou voor. Ik ben uiteraard zuinig op je gegevens en deel ze niet met anderen. Beloofd.