Elkaar aanvaarden (Rom. 14 en 15)

Hoe gaan we als christenen met elkaar om als we verschillend over onderwerpen denken? Hebben we het lef om elkaar te aanvaarden én elkaar aan te spreken? Aan de hand van Romeinen 14 gaan we kijken welke richtlijnen Paulus geeft om met elkaar om te gaan. 

Bron: De Pijler Lelystad, juli 2016.

Ik ben nou eenmaal zo?! (Gal. 5)

Word je een ander mens als je christen wordt? (Hoe) kun je veranderen door de vrucht van de Geest? In deze preek ontdek je drie groei-instructies die Paulus geeft in Galaten 5, zodat de vrucht van de Geest meer en meer zichtbaar kan worden in je leven.

Bron: Berea De Maten, mei 2018.

Schep in mij een rein hart (Psalm 51)

Voel je je schuldig? Of vraag je je juist af wat je met een boetepsalm moet? Laat je inspireren door de drie beelden die David gebruikt in Psalm 51, zodat die jou helpen nog vrijer te zijn in je relatie met God?

Bron: De Pijler Lelystad, november 2018.

Zie, ik geloof?! (Joh. 20)

Op welke manier kijk jij naar de opstanding? Ontdek in Johannes 20 dat er drie manieren zijn van kijken. Verplaats je in Maria, Petrus en Johannes.

Bonus: Er sprak deze ochtend voor het eerst een vrouw. Luister met dit in je achtergrond naar het perspectief van Maria.

Bron: Berea De Maten Apeldoorn, Pasen 2017.

 

Leven als nieuwe mensen (Ef. 4 en 5)

Hoe houd je het vol om met elkaar om te gaan in de kerk?  Paulus roept ons op om de eenheid te bewaren die de Geest geeft. Dat is niet altijd moeilijk met mensen met wie je een klik hebt. Maar hoe is dat als je het niet met elkaar eens bent of als je je ergert aan elkaar? 

Je gaat op zoek naar antwoorden naar aanleiding van Efeze 4 en 5.

Bron: De Pijler Lelystad, augustus 2017.

In gesprek over Jezus (Hand. 8)

Hoe ga je in gesprek met mensen over Jezus als ze Hem niet zo goed kennen? En hoe laat je je hierin leiden door de Heilige Geest?

Kruip in de huid van Filippus en de kamerheer.

Bron: VEZ (Vrije Evangelisatie Zwolle), 11 augustus 2019