paulien vervoorn dialoog dans duel kees van ekris

Win Dialoog, dans en duel en Zin in preken

Hoe ga jij om met weerstanden van hoorders? 

 

In juli verscheen mijn boek Zin in preken: wekelijkse inspiratie voor (s)prekers. Een paar maanden ervoor Dialoog, dans en duel: preken voor tijdgenoten van Kees van Ekris. 

Kees en ik spraken elkaar, onder meer over de overeenkomsten tussen beide boeken. Over tijdgenoten, over zin in preken, maar ook ook over het overwinnen van weerstanden onder hoorders. We zouden het boeiend vinden, om van jou te horen hoe jij daarmee omgaat.

 

Update: De boeken zijn gewonnen door Maaike Harmsen.

Zij schreef:

“Ik loop een extra mijl met ze mee. Ik benoem iedere preek een weerstand of tegenwerping, leg uit waarom deze weerstand logisch of menselijk of intelligent is! Daarna leg ik vast uit dat het bijbelverhaal het probleem ook heeft of aankaart, en waarom die het probleem in eerste instantie niet oplost maar erger maakt. Daarna verdiep ik tot een kern van de bijbeltekst en kom ik bij het punt wat wij hieraan hebben als we het willen aanvaarden. Dus samengevat: weerstand uitdiepen, kern van het probleem benoemen, Gods reactie en onze mogelijke reacties.”

 

Wat nu? 

  1. Het boek Zin in preken kun je alsnog via mijn website bestellen. Ik neem de verzendkosten voor mijn rekening.
  2. Kijk of er een andere winactie is. In december 2022 maak je kans op Preekaantekeningen! 
  3. Meld je hieronder aan voor de checklist en de nieuwsbrief en je mist geen enkele winactie meer!

 

Wekelijkse inspiratie voor (s)prekers in je mailbox?

Laat je gegevens achter. Je ontvangt dan binnen tien minuten de checklist in je mailbox. Daarnaast ontvang je regelmatig een mail over (s)preken.

 

Tags:
mm
Paulien Vervoorn
paulien@geloofwaardigspreken.nl

Spreker, trainer en auteur. Geeft (s)preektrainingen aan sprekers, voorgangers en predikanten die met nog meer impact willen spreken.

Nog geen reacties

Plaats een reactie