Paulien Vervoorn column Nederlands Dagblad Katwijk strand

[COLUMN] Weeronline

Het regent dat het giet. Mijn achtertuin staat blank; het water loopt regelrecht mijn schuur in. En het onweert. Ik heb niet eens tijd om de seconden te tellen tussen lichtflits en donder. Ik zet een bak koffie, maar in plaats van het gepruttel van het koffiezetapparaat hoor ik het geborrel in het afvoerputje, en in plaats van de geur van versgezette koffie ruik ik de stank van het riool.

 

Ik zou met een vriendin naar het strand gaan, maar dat uitje kunnen we op onze buik schrijven. Gelukkig hebben we een plan B: Indiaas eten na een middagje Bollywood. Ook leuk, maar toch anders dan het originele uitwaaiplan.

 

Ik kijk naar buiten en dan op mijn Weeronline-app. Als ik Katwijk invoer, staat er dat daar deze middag slechts 0,1 millimeter neerslag is. UV 5. Zestig procent zon per uur. Zal ik Mirjam voorstellen vast te houden aan plan A?

Als ik uit het raam tuur, kan ik niet geloven dat we straks heerlijk van zestig procent zon genieten. Om de vijf minuten ververs ik mijn scherm om te checken of ik me niet per ongeluk baseer op verkeerde gegevens, zodat we straks alsnog een strandtent in moeten hollen. Maar er staat echt wat er staat – en het blijft er ook staan.

 

Een paar uur later lopen we langs het strand, de wind in onze haren, het zand in onze broekspijpen, de zon in ons gezicht. We lachen, praten heerlijk bij en zijn onder de indruk van de capriolen van de kitesurfers. We blijven herhalen dat het maar goed was dat we niet afgingen op wat we zagen, maar Weeronline vertrouwden.

 

’s Avonds op bed blik ik terug op de dag. Ik dank. Voor zand, zee en zon. Voor vriendschap. Voor Weeronline. Ik belijd dat mijn app symbool staat voor mijn geloofsleven. Ik laat regelmatig mijn zicht op God vertroebelen, doordat ik me baseer op de verkeerde gegevens. Daarom heb ik het nodig mijn geloof voortdurend te verversen, de wind van de Geest door mijn hart te laten waaien, zodat Hij me – ook als de zon niet schijnt – wijst op de Zoon, op de Zon der gerechtigheid die opgaat over het leven van degenen die zijn naam vrezen. Ook over míjn leven. Het staat er echt, Maleachi 4:2. HSV. Honderd procent zongarantie.

 

Deze blog verscheen in zomer 2019 als column in het Nederlands Dagblad. 

Tags:
mm
Paulien Vervoorn
paulien@geloofwaardigspreken.nl

Spreker, trainer en auteur. Geeft (s)preektrainingen aan sprekers, voorgangers en predikanten die met nog meer impact willen spreken.

Nog geen reacties

Plaats een reactie