paulien vervoorn visie kerkmuren

[Winactie] Verpakking en inhoud

Een paar maanden geleden verscheen in Visie, het omroepblad van de EO, een artikel over mijn geloofsopvoeding. Inclusief een foto van mij als 11-jarig meisje waarop ik met een ingepakt sinterklaascadeau in mijn handen sta.

 

Een paar stukjes hieruit:

“In dit beeld komen voor mij heel veel dingen samen,” zegt ze met een warme glimlach. “In de trainingen die ik aan sprekers geef, ben ik veel met de verpakking bezig: hóé breng je de boodschap? Maar uiteindelijk gaat het om de inhoud, het evangelie dat ons is toevertrouwd om het aan anderen door te geven. De verpakking die ik vanuit de Gereformeerde Gemeenten meekreeg, heb ik wel zo’n beetje weggedaan. Dus dat is veranderd. Maar de inhoud is gebleven

(…)

Tip: lees het hele artikel online 

 

Ervaar je al die contacten over kerkmuren heen als verrijkend?


“Jazeker. Ik zoek altijd naar wat verbindt. Ik ben inmiddels ook al vijf keer meer dan een maand in India geweest, in de winterperiode. Een soort sabbatical, al neem ik ook mijn laptop mee om bijvoorbeeld aan een boek te schrijven. In India bezoek ik vaak een charismatisch-katholieke kerk, waar ook Hillsong-muziek klinkt. Verrassende combinatie, hè? Ook dat helpt me telkens weer te bedenken: waar gaat het ten diepste om? Wat is de kern? Wat is de verpakking – die kan nogal verschillen – en wat is de inhoud, die we delen?”

 

Wat is het vooral dat verbindt?

 

Ferm: “De Bijbel, het Woord, verbindt. Meer nog: Jezus, het levende Woord, verbindt. En zo wil ik ook naar de Gereformeerde Gemeenten blijven kijken. Zonder wrok. Want het was wel in díe context dat ik het evangelie heb leren kennen.”

Door het geopende raam klinkt het vrolijke geluid van tjirpende mussen, vanuit de bomen achter haar huis. Paulien pakt twee glazen en schenkt water in met verse munt. “Toen ik pas jarig was,” vervolgt ze, “kreeg ik een heel lief kaartje van iemand die ik al vanaf mijn kindertijd ken, nog ‘op-en-top gergem’ is en weet wat ik doe. Zij gaf me een tekst uit Hebreeën mee, en schreef erbij: ‘Zegen op je leven en in je werk. En bedankt voor alle fijne gesprekken van afgelopen jaar.’”

Enthousiast: “Haar ‘verpakking’ vind ik soms misschien een beetje raar, en – omgekeerd – zij die van mij. Maar dat je elkaar ondanks uiterlijke verschillen weet te vinden als het om de inhoud gaat, is zo’n grote zegen. Dat wil ik altijd uitdragen: zoek naar wat – en vooral: Wie – ons verbindt. Zo in het leven staan is enorm verrijkend.”

 

Hoe kijk jij naar verpakking en inhoud?

Plaats een foto van jouzelf in de Geloofwaardig Spreken Community waarop jij een cadeau uitpakt. Kies een foto uit je fotoalbum of maak tijdens de komende sinterklaasviering een foto.

Start een nieuw bericht, deel je foto en zet jouw uitleg erbij.

 

Je kunt je foto plaatsen tot en met 10 december als je kans wilt maken op 100 euro korting op een meerdaagse training!

Je geeft daarmee toestemming om je foto en uitleg te delen.

In de agenda staan alle trainingen.

 

 

Prijs: 100 euro korting

De winnaar ontvangt 100 euro korting op een meerdaagse training.

 

Tot in de community!

 

Lid worden van de (gratis) community en meedoen met de winactie

mm
Paulien Vervoorn
paulien@geloofwaardigspreken.nl

Spreker, trainer en auteur. Geeft (s)preektrainingen aan sprekers, voorgangers en predikanten die met nog meer impact willen spreken.

Nog geen reacties

Plaats een reactie