Je wilt…

 • feedback op álle stappen van het (s)preken: zowel het onderzoeken van het Bijbelgedeelte, het ontwerpen van de preek en de manier waarop jij en je boodschap overkomen
 • weten wat je blinde vlekken zijn
 • in korte tijd je preken op een hoger level tillen
 • de training Een preek die staat als een huis graag volgen, maar je hebt er de tijd niet voor

 

paulien vervoorn preektraining presentatietraining individueelNieuw: volg de training individueel!

 

Je doorloopt alle fases van het preekproces. Vergelijk het met een architect die een huis bouwt. Hij doorloopt deze drie fases:

 1. onderzoeksfase
 2. ontwerpfase
 3. uitvoeringsfase

In plaats van vier dagen en een afsluitend telefoongesprek plannen wij vijf gesprekken van ongeveer twee uur in Woerden. Elk gesprek is vergelijkbaar met de inhoud van de trainingsdagen van Een preek die staat als een huis. Tussendoor maak je huiswerkopdrachten. De tijdsinvestering hiervan is afhankelijk van je achtergrond en ervaring.

 

Hoe zien de vijf gesprekken eruit?

Gesprek 1

Op zoek naar de kernboodschap.

Gesprek 2

Ontwerpfase, deel 1.

Je leert hoe je de hele preek laat cirkelen rondom de kernboodschap.

Gesprek 3

Ontwerpfase, deel 2.

Je oefent met onderdelen van de preek, zodat je preek staat als een huis.

Gesprek 4

Uitvoeringfase.

Je oefent de preek. Stukken die nog niet lekker lopen, oefen je opnieuw, zodat je er vertrouwen in hebt dat het ‘in het echt’ gaat lukken.

Gesprek 5

We blikken terug. Bij voorkeur kijken we je preek samen terug, zodat we kunnen kijken hoe jij en je boodschap overkomen. Je krijgt feedback én tips.

 

EXTRA’S 

 1. Van tevoren krijg je het boek Geloofwaardig spreken thuisgestuurd, zodat je voorbereid naar de trainingen komt. (Heb je het boek al? Je ontvangt tijdens het eerste gesprek een weggeefexemplaar of het boek Feedback in de kerk.)
 2. Na het eerste gesprek maak je de huiswerkopdrachten die horen bij het geloofwaardig uitleggen (van je tekst. Deze stappen vormen het fundament onder je preek. Deze feedback ontvang je online van cotrainer Debora Krikken.
 3. Na de volgende gesprekken ontvang je huiswerkopdrachten over je preek. Deze opdrachten zijn het uitgangspunt voor ons gesprek.

 

Wat zijn de belangrijkste verschillen met de groepstraining?

 • Je hebt minder contacturen.
 • Je hoeft andere deelnemers geen feedback te geven .
 • Je kiest – in overleg – hoeveel tijd je plant tussen de trainingsmomenten.
 • Je ontvangt meer feedback.

 

Ja, maar ik …

… denk dat ik sommige aspecten al beheers.  

Geen probleem. Dat is het voordeel van een individuele training. Dan gaan we er sneller doorheen en verdiepen we op punten waarin je wilt groeien.

 … denk dat ik meer tijd nodig heb dan vijf gesprekken.

Deze individuele training is een mooie basis. Er is van alles mogelijk om uit te breiden.

 

Hoe werkt het?

We bellen

Je mailt met het verzoek om een telefonische afspraak te maken. Tijdens het telefoongesprek onderzoek ik wat jouw wensen zijn en of mijn aanpak daarop aansluit. Ik geef zo nodig een beeld van aanpassingen en ik schets de kosten.

 

Je ontvangt het boek

Je ontvangt het boek Geloofwaardig spreken , zodat je tijdens de gesprekken zo veel mogelijk kunt oefenen.

Je doet ter voorbereiding op het eerste gesprek online een aantal huiswerkopdrachten.

 

Waar en wanneer? 

De gesprekken (van gemiddeld twee uur) vinden meestal plaats in Woerden. We plannen de gesprekken in overleg. In principe houd ik de dinsdag aan voor deze gesprekken. Je volgt je eigen tempo. Ik raad meestal aan om ongeveer drie weken tussen de gesprekken te plannen.

 

Kom een dag kennismaken!

Wil je ervaren hoe ik een training geef? Kom naar de introductiemiddag Maak je mindmap. Besluit je daarna de individuele training Een preek die staat als een huis te volgen? Je ontvangt dan de investering van de introductiemiddag als korting op de vijf gesprekken.

 

Ik wil me aanmelden voor de individuele training