[Introductiedag] Ontwerp je preek (of presentatie)

Je wilt … 

 

 • eendaagse training paulien vervoorn spreektraining preek presentatie geloofwaardig sprekenmeer van je voorbereiding genieten
 • … (s)preken met meer impact
 • … loskomen van je papier en toch een duidelijke structuur hebben
 • … aan de slag met de IKEA-structuur, omdat je het boek gelezen hebt
 • … een dag aan het werk zien, voordat je me uitnodigt voor een trainingsdag op maat in jouw kerk of organisatie
 • … een dagje meelopen om te kijken of het 4 Weken Programma Een preek die staat als een huis iets voor je is
 • Je hebt gewoon zin in een inspirerende dag over (s)preken

 

 

Wat leer je tijdens deze dag?

Je houdt ervan om te preken. Je bereidt je inhoudelijk goed voor, je zoekt voorbeelden om interesse te wekken bij je hoorders. Toch heb je het idee dat het beter kan. Dat je meer mensen kunt boeien. Je verlangt ernaar dat volwassenen aantekeningen maken. Of juist hun pen neerleggen omdat de boodschap hen raakt. Dat tieners thuis zeggen dat je nog weleens mag komen. Dat kinderen een groot deel van jouw preek kunnen volgen. Je zoekt naar nieuwe manieren om daarmee aan de slag te gaan. Dat gaan we doen. Tijdens de dag gaan we jouw preek ontwerpen.

 

 • Je leert hoe je een preek of presentatie opbouwt volgens de IKEA-structuur.

ikea structuur paulien vervoorn geloofwaardig sprekenIKEA staat voor:

Inspirerend Intro

Krachtige Kern

Eerlijk en Echt

Activerende afsluiting

 

 • Je ervaart hoe je een mindmap maakt en hoe je het vindt om een korte opdracht te presenteren vanaf een mindmap.
 • Je leert hoe je een preek opbouwt aan de hand van een mindmap met een duidelijke structuur. Wanneer je niet (s)preekt, weet je hoe je de basisstructuur moet toepaassen op jouw lezing, praatje, presentatie, etc.
 • Je doet nieuwe motivatie en inspiratie op om je publiek te boeien. Aan het einde van de dag heb je ontdekt waarmee je de komende tijd aan de slag kunt.
 • Tijdens de dag vertel ik je iets over het 4 Weken Programma, zodat je beter kunt beoordelen of dat bij je past.

 

Waar en wanneer?

 

Kamerik (gemeente Woerden)

25 mei 2018 (VOL!)

8 juni 2018

14 september 2018

Vanaf half 10 ben je welkom voor koffie en thee. Om 10 uur gaan we van start. Tussen de middag staat een verzorgde lunch voor je klaar, zodat je met nieuwe energie verder kunt oefenen in het presenteren. Rond half 5 ronden we de dag af en ga je naar huis met nieuwe inspiratie en het boek Geloofwaardig Spreken.

 

Hoeveel deelnemers? 

Maximaal 12.

 

Wat kost de dag?

150 euro.

Je ontvangt 100 euro korting, als je na deze dag besluit om je aan te melden voor het 4 Weken Programma Een preek die staat als een huis,

Je krijgt je geld terug als je me uitnodigt voor een trainingsdag op maat in jouw kerk of organisatie.

55.000 euro op de bijrijdersstoel

 

Aline Soerdjpal (van Bartiméus Sonneheerdt)

“Een paar maanden geleden volgde ik bij jou de training. Vandaag was hét moment. Daar stond ik dan: op een prachtig podium, in een écht theater, met een kritische jury. Met een klein beetje zenuwen, maar vooral met een ijzersterk Ikea-verhaal, hield ik mijn verhaalIn mijn verlangen om mensen ‘mee te nemen’ in de wereld van blinde en slechtziende kinderen heb ik mijn publiek de hele intro lang met hun ogen gesloten laten inleven in de situatie van een blinde kleuter. En het werkte… De k, e en a deden de rest!

 

Ik ben je zo dankbaar voor deze IKEA-opbouw, want dankzij jouw training heb ik de eerste prijs in de wacht gesleept met mijn 15-minuten-pitch. Ik reed naar huis met een cheque van 55.000 euro op de bijrijdersstoel. 

 

Daarom: een dikke digitale knuffel. Dankzij jou verschijnt er binnenkort een grote glimlach op het gezicht van blinde kinderen!”

Kwetsbaarder en zekerder

 

Lineke de Kruif (teamleider Driestar College)

“Eigenlijk had ik niet verwacht dat ik de IKEA-structuur zelf zou gaan toepassen. Delen ervan misschien wel, maar niet in haar geheel.

 

Het pakte anders uit.

 

Wat me het meest is bijgebleven van de cursusdag is de tip meerdere voorbeelden te gebruiken om een breder gehoor te betrekken bij je verhaal. Dat werkt, merk ik in de praktijk van het onderwijs. Zoals je tijdens de training naar voren kon stappen om aan te geven dat je je aangesproken voelde, zo voelde ik dat leerlingen zich als het ware naar voren bogen om te luisteren naar wat er zou komen.

 

Nadat ik me een week lang had voorbereid op de weekopening, had gezwoegd om met steekwoorden tot een geordend verhaal te komen, heb ik uiteindelijk toch het schema van Paulien erbij gepakt. En heb ik zelf toch ook maar een schema getekend en ingevuld. Kortom, uiteindelijk werkte ik helemaal volgens de IKEA-methode! Het intro, de opbouw en de overgangen … alles was beter. Ik voelde me er ook zelfverzekerder door, terwijl ik me in het geheel kwetsbaarder heb opgesteld.

 

De trainingsdag vond ik al waardevol, maar nu komen daar ook verwondering en dankbaarheid bij, doordat ik ervaar dat de lessen van de dag in de praktijk goed werken. Ik geniet er nog van na.”

Word je hier blij van?

Zorg dan dan je geen tips mist! Ik beloof je dat ik mijn stinkende best doe om je met iedere mail een bak inspiratie te geven. Vul dus snel je mailadres in :)

Ruim 7000 anderen gingen jou voor. Ik ben uiteraard zuinig op je gegevens en deel ze niet met anderen. Beloofd.