Ontwerp je preek

(S)preek jij voor groepen en herken je dit?

 

 

  • Je wilt graag (s)preken met (meer) impact
  • Je wilt meer van je voorbereiding genieten
  • Je wilt loskomen van je papier en toch een duidelijke structuur hebben
  • Je wilt (voorlopig) één dag investeren in je groeiproces om te spreken (Zie ook het 4 Weken Programma ‘Een preek die staat als een huis’ voor een intensievere training)

 

Dan ben je welkom bij de trainingsdag Ontwerp je preek!
Tijdens een intensieve trainingsdag ervaar je hoe je een preek of presentatie voorbereidt, opbouwt en kunt uitvoeren. Je oefent in een groep van max. 12 deelnemers waar je feedback krijgt op je opbouw. Je gaat met nieuwe inspiratie en motivatie naar huis. Welkom aan sprekers, predikanten, voorgangers, aanbiddingsleiders, jeugdleiders, kinderwerkers, oudsten en iedereen die weleens voor een groep staat en het geloof op een geloofwaardige manier wil overbrengen! Ook als je nog weinig ervaring hebt: deze eendaagse is een ideale dag om een keer kennis te maken.

 

Wat leer je tijdens deze dag?

  • Je leert hoe je een preek of presentatie opbouwt volgens de IKEA-structuur. Je krijgt informatie over het opbouwen van je verhaal én je oefent gedurende de dag. IKEA staat voor:

 

Schermafbeelding-2014-08-04-om-20.43.21

Inspirerend Intro

Krachtige Kern

Eerlijk en Echt

Appellerende afsluiting

 

 

 

  • Je ervaart wat het betekent om dichtbij de Bijbel, je publiek en bij jezelf te blijven.
  • Je staat (meer) ontspannen voor de groep.
  • Je leert hoe je een preek opbouwt aan de hand van een mindmap met een duidelijke structuur. Wanneer je niet (s)preekt, weet je hoe je de basisstructuur toe moet passen op jouw lezing, praatje, presentatie, etc.
  • Je doet nieuwe motivatie en inspiratie op om je publiek te boeien.

 

Waar en wanneer:

 

Kamerik (gemeente Woerden)

15 september 2017 (VOL)

23 februari 2018

 

 

Vanaf half 10 ben je welkom voor koffie en thee. Om 10 uur gaan we van start. Tussen de middag staat een verzorgde lunch voor je klaar, zodat je met nieuwe energie verder kunt oefenen in het presenteren. Rond half 5 ronden we de dag af en ga je naar huis met nieuwe inspiratie en het boek Geloofwaardig Spreken.

 

Wat kost de dag?

125 euro voor particulieren. 155 euro voor zzp’ers, bedrijven en organisaties.

 

paulien-vervoorn2De training wordt gegeven door Paulien Vervoorn. Paulien is coach, trainer, spreker en auteur van o.a. de boeken Hartelijk getalenteerd en Geloofwaardig Spreken. Dit boek is ontstaan vanuit de training Geloofwaardig Spreken die ze samen met Gor Khatchikyan ontwikkelde.

Reactie van deelnemer Aline Soerdjpal (van Bartiméus Sonneheerdt)

Een paar maanden geleden volgde ik bij jou de training. Vandaag was hét moment. Daar stond ik dan: op een prachtig podium, in een écht theater, met een kritische jury. Met een klein beetje zenuwen, maar vooral met een ijzersterk Ikea-verhaal, hield ik mijn verhaalIn mijn verlangen om mensen ‘mee te nemen’ in de wereld van blinde en slechtziende kinderen heb ik mijn publiek de hele intro lang met hun ogen gesloten laten inleven in de situatie van een blinde kleuter. En het werkte… De k, e en a deden de rest!

Ik ben je zo dankbaar voor deze IKEA-opbouw, want dankzij jouw training heb ik de eerste prijs in de wacht gesleept met mijn 15-minuten-pitch. Ik reed naar huis met een cheque van 55.000 euro op de bijrijdersstoel. 

Daarom: een dikke digitale knuffel. Dankzij jou verschijnt er binnenkort een grote glimlach op het gezicht van blinde kinderen! En dankzij jou, voelde ik mij vandaag even heel hartelijk getalenteerd! Dank je wel!

Word je hier blij van?

Zorg dan dan je geen tips mist! Ik beloof je dat ik mijn stinkende best doe om je met iedere mail een bak inspiratie te geven. Vul dus snel je mailadres in :)

Ruim 6500 anderen gingen jou voor. Ik ben uiteraard zuinig op je gegevens en deel ze niet met anderen. Beloofd.