Herken jij dit? 

 • Je vindt het belangrijk je preken te blijven verbeteren.
 • Je hebt er behoefte aan ervaringen te delen met sprekers uit andere gemeenten.
 • Je wilt ideeën opdoen die je volgende week kunt toepassen.

 

Dan ben je welkom om met een bak koffie of thee aan te schuiven bij een van de online inspiratie-uren. Per keer gaan we over een ander onderwerp in gesprek. Je kunt eenmalig aanhaken of zo vaak als je wilt.

 

We gaan in gesprek over …

 1. … voornemens om je preekstructuur te verbeteren (4 januari)
 2. … verhalen in je preek (1 februari)
 3. … interactief preken (1 maart)
 4. … meditatief voorbereiden (12 april)
 5. … meer uit je mindmap halen (3 mei)
 6. … Bijbels verantwoord preken (7 juni)

 

Waarom een inspiratie-uur?

Aan het begin van de coronacrisis organiseerde ik twaalf keer de videomeeting Online preken in onzekere tijden. Daarbij haakten steeds twaalf sprekers, voorgangers en predikanten aan, van jong tot oud, uit binnen- en buitenland, van beginnende sprekers tot oude rotten en van vrijzinnig tot Hersteld Hervormd. Een deel van hen volgde eerder een training, een deel had ik nooit eerder ontmoet. Juist door die veelkleurigheid konden we out of the box denken.

 

‘We zitten allemaal in dezelfde situatie. Met elkaar komen we op nieuwe ideeën’, zei Annemarie Six-Wienen, een van de deelnemers.

 

De weerslag van deze eerste serie videomeetings lees je in het e-book Online preken in onzekere tijden.

 

Van veel voorgangers hoor ik dat ze moe zijn van de voortdurende aanpassingen en het alleen werken. Omdat deze tijd veel van je blijft vragen, organiseer ik een nieuwe reeks online inspiratiemeetings. Samen komen we op de beste ideeën …

 

Wat gaan we doen?

Elk inspiratie-uur is los te volgen. Van tevoren ontvang je een mail met een aantal gespreksvragen en iets ter inspiratie. Vaak is dat een hoofdstuk uit Geloofwaardig spreken: hoe je een steengoede preekt maakt, en/of een blog en soms ontvang je een link naar een video.

Tijdens het inspiratie-uur gaan we in gesprek en wisselen we (in kleine groepjes) ideeën uit. In de grote groep wisselen we de conclusies uit. Zo bevragen en inspireren we elkaar.

Rond 10 uur ronden we af. Iedereen die wil napraten en/of wil weten hoe ik je kan begeleiden om een steengoede preek te maken, is welkom tot half 11.

 

Wanneer?

Zeven maandagochtenden van 9 tot 10 uur. Je kunt je per keer aanmelden.

 • 4 januari
 • 1 februari
 • 1 maart
 • 12 april
 • 3 mei
 • 7 juni

 

Waar?

Thuis, via Zoom. Je ontvangt een link, waarmee je kunt inloggen.

 

Hoeveel deelnemers?

Maximaal 12.

 

Wat kost het?

19 euro per inspiratie-uur.