De beste Bijbel apps

unnamed

YouVersion is een eenvoudige, reclamevrije Bijbel die Gods Woord je dagelijkse leven in brengt.

olivetree_app_Icon-retina

Je kan met deze app notities maken, teksten uitlichten, pagina’s opslaan en dit allemaal in sync houden met je apparaten.

Take your Bible study to the next level with the Logos Bible app.

Bij hoofdstuk 3 ‘Wat bereid je inhoudelijk voor?’

Tip: Plak het Bijbelgedeelte in Word. Wanneer je de regelafstand vergroot, heb je voldoende ruimte om er allerlei pijlen en lijnen bij te krabbelen.

Tips bij het lezen van de bijbel

Wat was de oorspronkelijke betekenis van de tekst?
Wat was de oorspronkelijke bedoeling van de tekst?
Wat was de oorspronkelijke belevenis van de tekst?

Om antwoord te vinden op deze vragen gaan we op zoek in de context en daarna in naslagwerken, zoals een Bijbelse atlas, handboeken en commentaren. Studylight en BibleHub zijn een aanrader!

Ga naar Studylight
Ga naar BibleHub

‘Een wijs man bouwde zijn huis op de rots’

Het kinderliedje ‘Een wijs man bouwde zijn huis op de rots’ eindigt met ‘Dus bouw je huis op Jezus de Rots’ en dat is voor velen ook de eerste associatie bij de gelijkenis van de bouwers. In die tijd waren echter vergelijkbare verhalen bekend die ons een andere richting wijzen. Zie de uitleg bij Clarke…

Adam Clarke

Een Tweetwaardige Preek

Stel je voor dat iemand op een verjaardag aan je vraagt waar je preek over gaat, wat zeg je dan? Het is een goede oefening om jezelf erin te trainen dat je de kernboodschap in één zin kunt samenvatten. Als je jezelf wilt uitdagen om zeer beknopt de kern te verwoorden, helpt het om de kern te formuleren in een twitterbericht van 140 tekens. Wanneer je deze tweet de wereld instuurt, heb je ook nog eens het bijkomend voordeel dat volgers je bericht retweeten. Zie meer tips in het blog over de tweetwaardige preek.

Bij hoofdstuk 6 ‘Een inspirerend intro’

Tip:Wat doe je als je digitale presentatie het niet doet? Zorg er voor dat je altijd door kunt gaan…

Links

Hierboven vind je een overzicht van de links die aansluiten bij het boek Geloofwaardig Spreken. Wil je geen (s)preektips missen? Geef je dan op voor de nieuwsbrief!

Smaken de links naar meer handvatten om je preek of presentatie voor te bereiden? Je kunt hier het boek Geloofwaardig Spreken bestellen.