Driemaandentraject Zin in preken

Wekelijkse mail, dagelijkse support en maandelijkse meeting

Herken jij dit? 

Je hebt meestal zin om te preken, maar gek genoeg zie je er soms ook tegenop.

Je ervaart het preken vaak als een solo-activiteit, waardoor je in oude preekpatronen blijft hangen.

Je hebt ideeën genoeg om te verwerken in je preken, maar er zijn ook momenten dat je tijdens de voorbereiding vastloopt.

Dan herken je dit ook …

Je wilt nieuwe motivatie en inspiratie opdoen die je meteen kunt toepassen bij het maken van je preek.

Je ziet de coronatijd als een periode waarin je experimenteert met nieuwe vormen. Je bent benieuwd naar nieuwe input.

Je vindt het fijn om nieuwe dingen uit te proberen en deze ervaringen te delen met collega’s.

 

Sijtze de Bruine

predikant CGKv IJmuiden

Preken is mijn core business. Ik kan mijzelf blijven verbeteren. De gesprekken met andere sprekers brengen me hierbij op allerlei ideeën. In het inspiratie-uur doe je kennis op, krijg je nieuwe inzichten en leer je nieuwe vaardigheden. Paulien coacht op een ontspannen manier, benoemt altijd het goede en geeft aan wat beter kan. Ik geniet volop van deze uurtjes die me stof tot nadenken geven. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk. Ik zie uit naar de volgende keren. In de hoop dat ik dan weer nieuwe collega’s tref!

Welkom bij Zin in preken!

Tijdens het driemaandentraject Zin in Preken ontvang je elke maandag het preekidee van de week in je mail. Denk aan een praktische tip, een uitdagende oefening of een inspirerend voorbeeld. In de appgroep heb je de mogelijkheid ervaringen uit te wisselen. Elke maand ben je welkom bij een online inspiratie-uur.

 

Elke maand staat een ander thema op de agenda. De eerste groep is sinds april onderweg tijdens een negenmaandentraject. Jij kunt in oktober instromen, waardoor het voor jou een driemaandentraject wordt.  Dit zijn de thema’s voor de laatste drie maanden van het jaar:

 

  • Bidden: gebedsroutines tijdens het preekproces (oktober)
  • Spelen: creatieve oefeningen om voorspelbaarheid te voorkomen (november)
  • Reflecteren: oefeningen om terug te blikken op je preekpraktijk en vooruit te kijken (december)

Wat gaan we doen?

  • Elke maandag ontvang je een mail met het preekidee van de week. Denk aan uitleg, tips, uitdagende oefeningen, (reflectie)vragen of een mediatip.
  • Je vormt samen met andere sprekers de appgroep Zin in preken. Je deelt hier je ervaringen, vragen en uitdagingen naar aanleiding van het preekidee van de week en je helpt elkaar als collega’s verder.
  • Elke maand sluiten we af met een online meeting over het maandthema, waarin je je vragen kunt stellen, ik reageer op onderwerpen uit de appgroep en we gaan met elkaar in gesprek.
  • Alleen bij Standaard en Premium: tijdens het traject heb je één of drie gesprekken met mij waarin je feedback krijgt op je oefeningen.
  • Alleen bij Premium: je maakt je oefeningen online, zodat ik kan meelezen en met je kan meedenken.

Johan Gierlings

RK lekenvoorganger Heerhugowaard en student theologie

Degelijk en compleet

Het spreekt me erg aan dat het traject Zin in preken heel breed is. Het gaat bijvoorbeeld over de exegetische voorbereiding, maar ook over hoe je je preek biddend voorbereidt en hoe je je preekvoorbereiding effectief plant. Van tevoren vroeg ik me af of het traject niet veel van mijn tijd en energie zou opslokken, maar dat valt gelukkig mee.

Ik schreef mijn preken eerst uit. Door tips van Paulien werk ik nu met kernwoorden in de kantlijn, waardoor ik echt contact kan maken met de ontvangers. Voor mij is dit heel bevrijdend!

Het contact met de andere sprekers tijdens de maandelijkse online meetings vind ik erg fijn. Paulien heeft een degelijk en compleet programma opgezet, waarbij ze de groepsdynamiek goed aanvoelt en iedereen, van beginnend tot ervaren spreker, iets meegeeft. Ze is ad rem en creeërt met een vleugje humor een prettige sfeer.

Ik heb ontdekt dat je als spreker ook gewoon mens blijft met je eigen onzekerheden en angsten, en dat ik daarin niet de enige ben: God roept niet wie bekwaam is maar Hij bekwaamt wie Hij roept. En daar kan Hij een training bij Geloofwaardig Spreken goed voor gebruiken!

NB Losse gesprekken alleen nu mogelijk!

Als je mij volgt, weet je dat ik ga voor trainingen met impact. Je snapt dat ik met langere trajecten altijd meer effect kan sorteren dan met één los gesprek. Daarom was ik gestopt met losse gesprekken, maar als onderdeel van Zin in preken (Standaard en Premium) is het weer mogelijk!

Bert Karel Foppen

PKN-predikant in Den Haag.

‘Ik wilde op mijn blinde vlekken worden gewezen’

Het was voor mij alweer even geleden dat een professional feedback gaf op de voordracht van een preek. Ik wilde op mijn blinde vlekken worden gewezen en verbeterpunten horen. Vooral Pauliens opmerkingen over de structuur hielpen me. Vanuit haar rol als hoorder gaf ze aan wat niet helder was en vanuit haar rol als professional gaf ze me bruikbare tips. Sinds het gesprek let ik er bijvoorbeeld op dat ik met duidelijke tussenzinnen mijn hoorders meeneem, het liefst met een cliffhanger aan het begin.

Wat levert Zin in preken op?

Meer plezier in je preekvoorbereiding

Meer creatieve invalshoeken en variatie in je preken

Meer positieve reacties op je preken

Praktische informatie

Praktisch

Hoe groot is de groep? 

In totaal is er ruimte voor 24 deelnemers.

Let op: er zijn nog maar een paar plekken beschikbaar!

Praktisch

Waar?

Online (via de mail, WhatsApp en Zoom)

Praktisch

Wanneer en hoe laat?

Elke maand sluiten we af met een online inspiratie-uur. Steeds op een maandag van 10.30 tot 11.30 uur, met een uitloop tot 12.00 uur.

De data zijn:

Maandag 1 november

Maandag 6 december

Maandag 3 januari

Wat kost het?Wekelijks preekidee

Dagelijks je eigen appgroep tot je beschikking

Maandelijkse meeting

Feedbackgesprek met Paulien (tw.v. 250 euro)

Online oefeningen

Boek Zin in preken (tw.v. 20 euro) *


Basic


€99


Standaard


€310


1

Premium
€800


3

* Het boek verschijnt voorjaar 2022. Jij ontvangt het als een van de eersten op je deurmat.

Waarom zou je je bij mij aanmelden voor training en inspiratie? 

Honderden mensen gingen je voor en geven aan geïnspireerd en gemotiveerd te zijn geraakt en op nieuwe manieren naar hun preek te kijken.

Ik (s)preek zelf in zondagse samenkomsten en conferenties en weet uit ervaring wat de zegeningen en de uitdagingen zijn, zowel in de voorbereiding als in de uitvoering.

Je maakt kennis met mensen uit zeer diverse kerkgenootschappen. Van beginnend tot zeer ervaren.

Ja maar, ik …

… kan niet alle data aanwezig zijn.

Dat geeft niet. Alle inspiratie-uren zijn los te volgen.

… houd niet van WhatsApp.?

Je krijgt alsnog wekelijks inspiratie in je mail en alle uitnodigingen voor de online meetings.

… heb al een training bij je gevolgd.

Er komen nieuwe onderwerpen langs, want ik had zelf ook weer zin in iets nieuws. 😉 Stel vooral je vragen die voortvloeien uit de praktijk. En vergeet niet dat er collega’s bij zijn uit zeer diverse settings – alleen dat al is verrijkend! Het lijkt me leuk je weer te zien!

Meld jij je aan? Dan heb  je binnenkort … 

Meer zin in preken 😀

Een community waarop je kunt terugvallen als de zin je even ontbreekt

Wekelijkse inspiratie met informatie, tips en inzichten die je nog dezelfde week kunt toepassen, zodat je nog meer ervaart: deze preek heeft zin!