paulien vervoorn theo hettema basisbakboek voor preken

Win Basisbakboek voor preken, Zin in preken én Geloofwaardig spreken

In juli verscheen mijn boek Zin in preken: wekelijkse inspiratie voor (s)prekers. Een paar maanden erna Basisbakboek voor preken: Leer een preek maken die naar meer smaakt! van Annemarie Roding-Schilt en Theo Hettema. 

 

Theo en ik spraken elkaar, onder meer over de overeenkomsten tussen beide boeken. Bijvoorbeeld over

 • de voorbereidingsfase
 • het formuleren van de kernboodschap
 • het belang van een goede structuur
 • de voor- en nadelen van mindmappen
 • hardop oefenen
 • voorbeelden van hoe het kan
 • voorbeelden die je beter kunt vermijden
 • aandacht voor feedback vragen
 • aandacht voor omgaan met spanning

 

Ik ben blij dat de auteurs de IKEA-structuur een aantal keer noemen en regelmatig verwijzen naar mijn boeken. Wat ik erg jammer vind, is dat ze de verouderde versie hebben gebruikt uit 2014. Je treft daardoor oude benamingen en inzichten aan die ik in 2018 heb aangepast of aangevuld in de geheel herziene editie van Geloofwaardig spreken: hoe je een steengoede preek maakt met andere onderwerpen, 10 extra hoofdstukken en 100 extra bladzijden.

 

Waarom zou je het Basisbakboek voor preken toch lezen?

 • Je treft andere thema’s aan die verrijkend zijn om te lezen, zoals bijvoorbeeld humor, theater en tips voor het kindermoment. En meerdere preekstructuren, zoals die van Eugene Lowry of het gidsmodel.
 • In mijn boeken tref je voorbeelden aan van mijzelf en van veertig anderen vanuit RKK tot HHK en van PKN tot Pinkster, van beginnend spreker tot ervaren predikant. De voorbeelden zijn daardoor weer anders dan de vele voorbeelden van Annemarie en Theo die zich voornamelijk in de PKN begeven.
 • Een andere metafoor (die van het taarten bakken) helpt om op een verfrissende manier te blijven kijken naar het ambacht van preken maken.

 

Win drie boeken! 

Op de foto zie je Theo en mij met de twee nieuwe aanwinsten: Basisbakboek en Zin in preken. Toen ik ervan baalde dat de oude versie wordt geciteerd, wilde ik graag omdenken. Hoe kan ik ervoor zorgen dat je Basisbakboek voor preken alsnog samenleest met de juiste versie van Geloofwaardig spreken? Door ook dát boek te winnen! Je maakt dus niet alleen kans op de twee nieuwe boeken Basisbakboek voor preken en Zin in preken, maar we hebben het boekenpakket van twee naar drie boeken uitgebreid.

Daarom … een winactie met maar liefst drie boeken!

 

Hoe maak je kans? 

Laat in januari een reactie achter op deze vraag:

Op welke vraag over preken hoop je een antwoord te krijgen tijdens het lezen in de boeken Geloofwaardig spreken, Zin in preken en Basisbakboek voor preken?

 

Laat je antwoord hier achter en maak kans!
 

 

 

Wekelijkse inspiratie voor (s)prekers in je mailbox?

Laat je gegevens achter. Je ontvangt dan binnen tien minuten de checklist in je mailbox. Daarnaast ontvang je regelmatig een mail over (s)preken.

 

Tags:
mm
Paulien Vervoorn
paulien@geloofwaardigspreken.nl

Spreker, trainer en auteur. Geeft (s)preektrainingen aan sprekers, voorgangers en predikanten die met nog meer impact willen spreken.

Nog geen reacties

Plaats een reactie