wensen paulien vervoorn sprekers geloofwaardig spreken

19 wensen voor sprekers in 2019

De beste wensen, Paulien!’ Als ik dit hoor, vraag ik me altijd af wát die wensen dan zijn …

Ik wens jou veel genade en vrede toe in het nieuwe jaar. Dat lijkt mij het beste. Leef van genade. Geniet van de vrede die Hij geeft. In elke situatie. Rust in je identiteit in Christus. Die is niet afhankelijk van wat je presteert. En zelfs niet van de kwaliteit van jouw preken. En tegelijkertijd wens ik je steengoede preken toe. Met veel impact. Tot eer en glorie van de Heer!

 

Wat is jouw wens voor sprekers?

 

Om je in de stemming te brengen lees je de zeven wensen van Willem Ouweneel voor de komende generatie sprekers. In 2018 sprak hij ze uit tijdens het eerste lustrumfeest van Geloofwaardig Spreken.

 

Willem Ouweneel wenst jou

 1. Bijbelkennis: breng je Bijbelkennis op peil.
 2. Toepasbaarheid: maak je preek toepasbaar.
 3. Welsprekendheid: maak werk van je preek.
 4. Frisheid : preek alsof je voor de eerste keer preekt.
 5. Liefde: houd van je luisteraars.
 6. Emotie: laat emotie zien.
 7. De stem van de Heer: stel je open voor de Heer.

 

Tip: Lees meer over de zeven principes voor de komende generatie sprekers van Willem Ouweneel en bekijk zijn toespraak tijdens het eerste lustrumfeest van Geloofwaardig Spreken.

 

paulien vervoorn wensen sprekers geloofwaardig spreken willem ouweneel principesNa de toespraak schreven andere aanwezigen hun wensen op.

 

Paul Visser: ‘Vraag je altijd af: hoe werkt het voor mij? En: geloof ik het zelf? Zo kom je dicht bij je hart en je hoorder.’

 

Mirjam Kollenstaart-Muis: ‘Dat je kwetsbaarheid een bemoediging mag zijn voor anderen.’

 

Mark de Boer: ‘Wees je verhaal!’

 

Mira de Boer: ‘Geniet van het volle leven!’

 

Eveline Bakker: ‘Dat je woorden van God zult spreken, die verlossing, genezing en bevrijding zullen brengen, tot eer van de naam van Jezus. Go for it! Speak up, dear!’

 

Thijs Jansen: ‘Blijf dicht bij God en Zijn Woord, beschikbaar voor Hem!’

 

Simone Groeneveld: ‘Heb het lef om je kwetsbare zelf te laten zien. Het maakt je likeable.’

 

Henk Stoorvogel: ‘Dat we het Woord telkens opnieuw mogen laten gebeuren.’

 

Jaap van de Poll: ‘Dat sprekers vol passie voor het Woord hoorders in het Woord mogen brengen.’

 

Zelf speechte ik over likeability.

 

Ik wens jou voor 2019:

– Veel likeability: laat jezelf zien, zodat je hoorders zich in jou herkennen.

– Veel credibility: laat zien dat je het Woord hebt bestudeerd.

– Veel steengoede preken. God is het waard dat we zijn goede nieuws goed communiceren!

 

Wat is jouw wens voor sprekers?

Laat je wens achter via de knop hieronder. Dat kan officieel tot Driekoningen, op 6 januari. Op 7 januari kies ik ‘de beste wens’ uit. Heb jij deze wens ingezonden? Dan stuur ik jou het boek Geloofwaardig spreken toe. Om steengoede preken te maken.

 

De actie is inmiddels verlopen. Esther won met deze wens: 

 

‘Dat je elke dag je hart laat vullen bij God, met God en voor God, zodat je overstroomt van wat Hij jou geeft en je vol bewogenheid voor je luisteraar met passie Gods woorden mag spreken en zijn liefde mag delen!’

mm
Paulien Vervoorn
paulien@geloofwaardigspreken.nl

Spreker, trainer en auteur. Geeft (s)preektrainingen aan sprekers, voorgangers en predikanten die met nog meer impact willen spreken.

8 Comments
 • Simon van Groningen
  Beantwoorden

  Waarheid, echtheid, genade en barmhartigheid, standvastigheid. Verspreidt liefde van God. Preek het uit. Preken is prachtig.

  januari 1, 2019 at 9:20 am
 • Lucia Hardonk van den Brink
  Beantwoorden

  Ik wens (s)prekers oprechte overdenkingen vol vertrouwen, maar ook eerlijk over twijfel en eigen aanvechting zonder wollige taal en lege doosjes. Ik wens ze een bijbelkennis waardoor ze ontdekkingsvreugde kunnen bewerkstelligen bij hun luisteraars en dat er daardoor een opwekking in NL mag komen.

  januari 2, 2019 at 8:25 am
 • Ik wens dat sprekers woorden spreken die luisteraars boeien raken en aanzetten tot veranderen in hun denken en doen. Woorden van hoop, bevrijding en vrede. Ik wens sprekers toe dat lleren woorden te gebruiken en ook liederen die geen drempel zijn voor ongelovig maar direct helder en begrijpelijk. Ik wens durf lef en respect om zaken anders te doen dan ooit gedaan. Jezus ons voorbeeld was compleet anders, wij zoeken zo vaak nog op wat er was en niet wat er zou kunnen zijn. Ik wens creativiteit, het boek is niet uit ,vandaag schrijft God nog creatief aan zijn schepping, laten wij dat ook doen. In ons spreken

  Amen

  januari 2, 2019 at 8:56 am
 • Gabrielle
  Beantwoorden

  Mijn wens voor sprekers komt voor uit Joh. 4:42 ‘Wij geloven nu niet meer om wat jij gezegd hebt, maar we hebben hem zelf gehoord en we weten dat hij werkelijk de redder van de wereld is.’ Ik wens de sprekers toe dat ze zo spreken dat mensen naar God toe gaan bewegen en op een moment niet meer geloven om wat wij als sprekers zeggen, maar omdat ze Hem zelf hebben leren kennen.

  januari 4, 2019 at 11:03 am
 • Helga Dorman
  Beantwoorden

  Ik wens sprekers toe dat wat je spreekt de waarheid mag zijn, dat het je eigen hart mag raken en dat je doet wat je zegt. Dat men aan je daden mogen zien, dat je woorden betrouwbaar zijn.

  januari 5, 2019 at 8:39 am

Plaats een reactie