Praten over preken

Online inspiratie-uur over het verrijken van je preek met een kerk-app

Herken jij dit? 

Je vindt het belangrijk je preken te blijven verbeteren.

Je hebt er behoefte aan ervaringen te delen met sprekers uit andere gemeenten.

Je wilt ideeën opdoen die je volgende week kunt toepassen.

Dan ben je welkom om met een bak koffie of thee aan te schuiven bij het online inspiratie-uur!

 

We gaan in gesprek over …

Een kerk-app, wat kun je ermee? (14 oktober 2024)

Door Henrik Wienen (van Donkey Mobile) en Paulien Vervoorn

 

  • Je wilt online kansen benutten of je twijfelt juist of dat nodig is en hoe je dat van de grond krijgt.
  • Je wilt inspiratie opdoen om zowel voor, tijdens als na de preek een kerk-app in te zetten.
  • Je wilt ervaringen delen en je vragen stellen.

Sijtze de Bruine

predikant CGKv IJmuiden

Preken is mijn core business. Ik kan mijzelf blijven verbeteren. De gesprekken met andere sprekers brengen me hierbij op allerlei ideeën. In het inspiratie-uur doe je kennis op, krijg je nieuwe inzichten en leer je nieuwe vaardigheden. Paulien coacht op een ontspannen manier, benoemt altijd het goede en geeft aan wat beter kan. Ik geniet volop van deze uurtjes die me stof tot nadenken geven. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk. Ik zie uit naar de volgende keren. In de hoop dat ik dan weer nieuwe collega’s tref!

Waarom een inspiratie-uur?

 

Aan het begin van de coronacrisis organiseerde ik twaalf keer de videomeeting Online preken in onzekere tijden. Daarbij haakten steeds twaalf sprekers, voorgangers en predikanten aan, van jong tot oud, uit binnen- en buitenland, van beginnende sprekers tot oude rotten en van vrijzinnig tot Hersteld Hervormd. Een deel van hen volgde eerder een training, een deel had ik nooit eerder ontmoet. Juist door die veelkleurigheid konden we out of the box denken.

 

De weerslag van deze eerste serie videomeetings lees je in het e-book Online preken in onzekere tijden. Omdat het zo inspirerend was om elkaar te spreken, organiseer ik af en toe opnieuw een inspiratie-uur.

Wat gaan we doen?

 

Elk inspiratie-uur is los te volgen. Van tevoren ontvang je een mail met een aantal gespreksvragen en iets ter inspiratie. Vaak is dat een hoofdstuk uit Geloofwaardig spreken: hoe je een steengoede preekt maakt, en/of een idee uit Zin in preken: wekelijkse inspiratie voor (s)prekers en/of een blog en soms ontvang je een link naar een video.

 

Tijdens het inspiratie-uur gaan we in gesprek en wisselen we ideeën uit. We bevragen en inspireren elkaar. Soms oefenen we een stukje van een preek, een andere keer geef ik naar aanleiding van een vraag uitleg. Het is elke keer weer anders.

 

Na een uur ronden we af. Iedereen die wil weten hoe ik je kan begeleiden om een steengoede preek te maken, is daarna nog welkom.

Andries Knevel

Radio- en televisiepresentator, theoloog en (s)preker en deelnemer aan het online inspiratie-uur Preken over geld 

‘Ik twijfelde of je wel zou moeten preken over geld, maar wilde hier wel bewustzijn voor ontwikkelen en daarom meldde ik me toch aan. Tijdens het online inspiratie-uur Preken over geld leerde ik dat je -ook al spreek je er niet graag over- op een mooie manier kunt preken over geld. Paulien enthousiasmeerde en motiveerde mij hoe ik dit thema in een preek aan de orde kan stellen.

Ik raad het inspiratie-uur aan aan voorgangers die een huiver hebben het thema geld in de prediking aan de orde te stellen, maar tegelijkertijd geld en goed wel een Bijbels thema vinden.’

Praktische informatie

Praktisch

Hoe groot is de groep?

Maximaal 12 personen.

Praktisch

Waar en wanneer?

Op maandagochtend 14 oktober 2024 om 10 uur.

(Thuis, via Zoom. Je ontvangt een link, waarmee je kunt inloggen.)

Praktisch

Hoe laat?

Maandagochtend van 10 uur tot ongeveer 11 uur. Daarna kun je blijven plakken als je wilt weten …

  • hoe ik je kan begeleiden bij het verbeteren van je preken
  • wat Donkey Mobile voor je kan betekenen

Praktisch

Wat kost het?

39 euro.

Gratis meedoen?

Bestel het boek Zin in preken t.w.v. 24.99. Noteer bij de opmerkingen ‘gratis inspiratie-uur’ en je krijgt een uitnodiging! Heb je het boek al? Mail een fotootje van jezelf met het boek en je mag gratis meedoen. 🙂

Waarom zou je je bij mij aanmelden voor training en inspiratie? 

Honderden mensen gingen je voor en geven aan dat dit hen inspireert, motiveert en op nieuwe manieren naar de preek laat kijken.

Ik (s)preek zelf in zondagse samenkomsten en conferenties en weet uit ervaring wat de zegeningen en de uitdagingen zijn. Zowel in de voorbereiding als in de uitvoering.

Je maakt kennis met mensen uit zeer diverse kerkgenootschappen.

Ja maar, ik …

… ik ben niet zo van de online meetings.

Snap ik. Ik moest zelf ook een drempel over. Ik vind het zelf erg meevallen en zie inmiddels vele voordelen. Geen reistijd. In korte tijd bespreek je veel. En als je geen ervaring hebt met Zoom, krijg je duidelijke instructies.

 … heb al een training bij je gevolgd. Heeft het dan wel nut?

Jazeker. Stel vooral je vragen uit de praktijk, zodat ik extra uitleg en recente voorbeelden kan delen. En vergeet niet dat er collega’s bij zijn uit zeer diverse settings. Alleen dat al is verrijkend! Lijkt me leuk je weer te zien!

Wat brengt Praten over preken je?

Je verlaat de videomeeting met informatie, tips en inzichten die je nog dezelfde week kunt toepassen.

Je ontvangt nieuwe motivatie of inspiratie van je collega’s en van mij.

Je weet welke vervolgstap je kunt zetten en/of welke training het beste aansluit bij jouw vragen.

Meld je hieronder aan door het inspiratie-uur te bestellen: