Praten over preken

Online inspiratie-uur (elke maand een nieuw gespreksonderwerp)

Herken jij dit? 

Je vindt het belangrijk je preken te blijven verbeteren.

Je hebt er behoefte aan ervaringen te delen met sprekers uit andere gemeenten.

Je wilt ideeën opdoen die je volgende week kunt toepassen.

Dan ben je welkom om met een bak koffie of thee aan te schuiven bij een van de online inspiratie-uren. Per keer gaan we over een ander onderwerp in gesprek. Je kunt eenmalig aanhaken of zo vaak als je wilt.

 

We gaan in gesprek over …

  1. … profiteren van feedback (14 februari)
  2. … preken over geld (2 maart, Aswoensdag!)
  3. … laat de Bijbel spreken (4 april)

Annemarie Six-Wienen

PKN-predikant in Benschop en Alphen aan den Rijn.

‘We zitten allemaal in dezelfde situatie. Met elkaar kom je op nieuwe ideeën.’

Waarom een inspiratie-uur?

 

Aan het begin van de coronacrisis organiseerde ik twaalf keer de videomeeting Online preken in onzekere tijden. Daarbij haakten steeds twaalf sprekers, voorgangers en predikanten aan, van jong tot oud, uit binnen- en buitenland, van beginnende sprekers tot oude rotten en van vrijzinnig tot Hersteld Hervormd. Een deel van hen volgde eerder een training, een deel had ik nooit eerder ontmoet. Juist door die veelkleurigheid konden we out of the box denken.

 

De weerslag van deze eerste serie videomeetings lees je in het e-book Online preken in onzekere tijden.

 

Van veel voorgangers hoor ik dat ze moe zijn van de voortdurende aanpassingen en het alleen werken. Omdat deze tijd veel van je blijft vragen, organiseer ik een nieuwe reeks online inspiratiemeetings. Samen komen we op de beste ideeën …

Wat gaan we doen?

 

Elk inspiratie-uur is los te volgen. Van tevoren ontvang je een mail met een aantal gespreksvragen en iets ter inspiratie. Vaak is dat een hoofdstuk uit Geloofwaardig spreken: hoe je een steengoede preekt maakt, en/of een blog en soms ontvang je een link naar een video.

Tijdens het inspiratie-uur gaan we in gesprek en wisselen we ideeën uit. We bevragen en inspireren elkaar. Soms oefenen we een stukje van een preek, een andere keer geef ik naar aanleiding van een vraag uitleg. Het is elke keer weer anders.

Rond 10 uur ronden we af. Iedereen die wil weten hoe ik je kan begeleiden om een steengoede preek te maken, is welkom tot half 11.

Sijtze de Bruine

predikant CGKv IJmuiden

Preken is mijn core business. Ik kan mijzelf blijven verbeteren. De gesprekken met andere sprekers brengen me hierbij op allerlei ideeën. In het inspiratie-uur doe je kennis op, krijg je nieuwe inzichten en leer je nieuwe vaardigheden. Paulien coacht op een ontspannen manier, benoemt altijd het goede en geeft aan wat beter kan. Ik geniet volop van deze uurtjes die me stof tot nadenken geven. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk. Ik zie uit naar de volgende keren. In de hoop dat ik dan weer nieuwe collega’s tref!

Praktische informatie

Praktisch

Hoe groot is de groep?

Maximaal 6 personen.

Praktisch

Waar en wanneer?

14 februari

2 maart, Aswoensdag!

4 april

(Thuis, via Zoom. Je ontvangt een link, waarmee je kunt inloggen.)

Praktisch

Hoe laat?

Maandagochtenden van 9 tot 10 uur. Je kunt je per keer aanmelden.

Praktisch

Wat kost het?

39 euro.

Waarom zou je je bij mij aanmelden voor training en inspiratie? 

Honderden mensen gingen je voor en geven aan dat dit hen inspireert, motiveert en op nieuwe manieren naar de preek laat kijken.

Ik (s)preek zelf in zondagse samenkomsten en conferenties en weet uit ervaring wat de zegeningen en de uitdagingen zijn. Zowel in de voorbereiding als in de uitvoering.

Je maakt kennis met mensen uit zeer diverse kerkgenootschappen.

Ja maar, ik …

… ik ben niet zo van de online meetings.

Snap ik. Ik moest zelf ook een drempel over. Ik vind het zelf erg meevallen en zie inmiddels vele voordelen. Geen reistijd. In korte tijd bespreek je veel. En als je geen ervaring hebt met Zoom, krijg je duidelijke instructies.

 … heb al een training bij je gevolgd. Heeft het dan wel nut?

Jazeker. Stel vooral je vragen uit de praktijk, zodat ik extra uitleg en recente voorbeelden kan delen. En vergeet niet dat er collega’s bij zijn uit zeer diverse settings. Alleen dat al is verrijkend! Lijkt me leuk je weer te zien!

Wat brengt Praten over preken je?

Je verlaat de videomeeting met informatie, tips en inzichten die je nog dezelfde week kunt toepassen.

Je ontvangt nieuwe motivatie of inspiratie van je collega’s en van mij.

Je weet welke (vervolg)training het beste aansluit bij jouw vragen.

Meld je hieronder aan door een of meerdere inspiratie-uren te bestellen:

Wil jij steengoed preken?

Laat je gegevens achter. Je ontvangt dan binnen tien minuten de checklist in je mailbox. De komende dagen ontvang je als extraatje een blog en een video die je helpen om een steengoede preek te maken.

Ik ben uiteraard zuinig op je gegevens en deel ze niet met anderen. Beloofd.