Mijn preek van de week boek Corien Oranje Anna meeschrijven kinderen Paulien Vervoorn Geloofwaardig Spreken

Mijn nichtje schreef mee tijdens mijn preek

‘Of ik onbegrijpelijke woorden heb gehoord? Nee hoor, je gebruikt makkelijke woorden. Ik snapte alles.’ Anna (10) en ik kletsen na over de preek die ik in Zutphen hield. Eerder hielp ze met mijn preek en schreef ze erover. Een paar maanden geleden ging ze opnieuw mee. Ik vroeg haar of ze het boek Mijn preek van de week wilde invullen. Dat deed ze. Omdat ze het boekje al kende en er ervaring mee heeft, schreef ze er een boekrecensie over.

  

kinderen Paulien Vervoorn preken prekenboekje meeschrijvenIk gebruik dit boekje vaak in de dienst als ik het wat minder goed kan begrijpen dan helpt het me om bij de preek te blijven met vragen als: dit vond ik een goed voorbeeld en deze zin ga ik onthouden. Dan moet ik wel luisteren om het in te vullen, maar de vragen zijn niet te lastig. Er zitten ook puzzels bij elke week wat anders. Als ik zou moeten kiezen welke het leukst is zou ik gaan voor de woorden bingo, dat is eigenlijk heel simpel : je hoeft alleen te luisteren en je hebt de woorden gehoord .Je hoort ze niet altijd, want Israël hoor je bijvoorbeeld minder vaak dan vanmorgen .er zitten ook nadelen aan sommige puzzels dan lijden ze je af .Het boek helpt ook om te bidden er staat altijd : God wilt U zorgen voor : en God ik dank U voor :zo bid je en dank je .Hier is nog iets praktisch het is niet al te groot het is ongeveer de grootte van een A5 papiertje het heeft een buigbare kaft .Ik zelf had dit boekje al bij een vriendinnetje gezien dus ik had tegen mijn moeder gezegd dat ik het wel leuk vond .toen kreeg ik het een poosje later voor mijn verjaardag ik was natuurlijk erg verrast daarna heb ik hem een poos lang niet gebruikt waarom ,dat weet ik niet maar sinds kort gebruik hem altijd . Je moet ook vaak je mening geven dus dan denk je er nog meer over na . Als je dit boekje wil kopen raad ik het aan voor als je tussen de 9 en de 13 jaar zit

 

Het boekje van Corien Oranje kun je via de boekwinkel of via BOL bestellen.

 

Bestel het prekenboekje via BOL
 

 

vragenblad kinderen betrekken bij de preek paulien vervoornEen ander idee maakte ik pas mee bij Baptistengemeente De Rank in Utrecht. Eens per maand zitten de kinderen van groep 7 en 8 in de kerkzaal. Zij krijgen dan een vragenblad bij de preek.

Naar aanleiding van vraag 11 kwam een meisje naar me toe:
‘U bent toch de mevrouw die preekte?’
‘Ja, dat was ik.’
‘Ik wil graag wat vragen.’
‘Vraag maar.’
‘Ik wil graag weten waarom u ervoor koos om over God en Jezus te vertellen. Waarom hebt u daar uw beroep van gemaakt?’
Ik vertelde dat ik -toen ik zo oud was als zij- het heel leuk vond om iets voor de klas te vertellen en dat dat altijd zo was gebleven. En dat ik -toen ik begin twintig was- gevraagd werd om iets over God en Jezus te vertellen en dat ik toen wist: ‘Dit wil ik vaker!’
Ik vertelde dat God bij iedereen anders werkt. Dat ik ook sprekers ken die vroeger helemaal niks durfden te zeggen voor een groep. Ze knikte.
We kletsten nog even door over haar dromen. Of zij ook graag over God en over Jezus zou willen vertellen. ‘Dat weet ik nog niet. Ik vertel in ieder geval graag over Hem in kleine groepjes’.
Go girl!

 

tante Paulien Vervoorn en nichtje Anna kinderen

 

Eerder hielp mijn nichtje Anna me bij een preek en schreef er een gastblog over.

 

Lees de gastblog die Anna schreef nadat ze me had geholpen met een preek

 

 

 

 

mm
Paulien Vervoorn
paulien@geloofwaardigspreken.nl

Spreker, trainer en auteur. Geeft (s)preektrainingen aan sprekers, voorgangers en predikanten die met nog meer impact willen spreken.

Nog geen reacties

Plaats een reactie