Download vragenkaartjes n.a.v. GLS en/of maak kans op twee gratis GLS-kaartjes

Al op de GLS geweest? Download vragenkaartjes voor jouw team om door te praten! 

Nog niet geweest? Maak kans op twee gratis kaartjes voor de GLS t.w.v. 

 

Vorig jaar ging ik samen met een klein groepje oudsten en diakenen naar de Global Leaderschip Summit, een tweedaagse conferentie voor leiders. Dit keer lukte het om een rij te vullen met maar liefst negen mensen van ons leiderschapsteam. Het lijkt raar om naast elkaar te gaan zitten, terwijl je ook gewoon de DVD kunt kijken. Misschien heb jij een vergelijkbare ervaring bij de bioscoop? Je kunt de film ook thuis kijken en toch heb je in de bios een andere beleving. Groter. Intenser. Je bent een avondje uit. Je komt meer in het verhaal.

 

Zoiets gebeurde bij ons ook. We dronken koffie met elkaar. Lachten om dezelfde grappen. Pinkten een traan weg terwijl we Bill Hybels levensgroot het brok in zijn keel zagen wegslikken. Keken elkaar aan als we onze gemeente herkenden. In de pauze kletsen we door. Tijdens de autorit bespraken we wat het meest relevant leek voor ons.

Ik geef toe: we hadden ook de DVD kunnen kijken. En kunnen lunchen. Met popcorn tussendoor. Dat scheelt reistijd. Geld. Het dagjes-uit-gevoel gaf ons echter een boost om door te pakken.

 

Een paar highlights die mij persoonlijk aanspraken:

 

  • De toespraak van Patrick Lencioni over de ideale teamspeler vond ik érg goed. Hij gaf een heel eenvoudig model waar je je eigen team naast kunt leggen: Is iedereen in ons team bescheiden, gedreven én sociaal slim? Ik kocht tijdens de GLS meteen twee boeken van hem waarvan ik zijn gedachtegoed graag met de andere diakenen en oudsten wil bespreken: De drie kenmerken van een ideale teamspeler en De vijf frustraties van teamwork.
  • Erin Meyer sprak over de cultuurkaart. Zeer relevant als je te maken hebt met diverse culturen in een team. Ze gaf veel voorbeelden over het geven en ontvangen van feedback in diverse culturen. (Aangezien ik deze week in India de laatste keer de drukproef van mijn boek Feedback in de kerk bekijk, snap je waarschijnlijk extra goed dat ik dit onderwerp bijzonder interessant vind 😉 )
  • De toespraak over de leiderschapsbrillen van Bill Hybels. waarin voldoende gespreksstof langskomt voor een hele dag! Over individuele passie, gezamenlijke passie, het stellen van doelen, talentontwikkeling en cultuur & structuur.

 

Als diaken Onderwijs & Training van Cama Parousia Woerden mocht ik bedenken hoe we gingen doorpakken. Ik maakte vragenkaartjes naar aanleiding van de toespraak van Hybels over de leiderschapsbrillen.

 

Het werkt zo:

  • Knip ze uit en leg ze op een stapel.
  • Je pakt een vraag en stelt die aan een persoon van wie je graag het antwoord wilt.
  • Iedere persoon krijgt maar twee minuten. (Ik liet steeds een irritant geluid afgaan, waardoor je echt wel wilde stoppen ;)).
  • We parkeerden de onderwerpen waarover we wilden doorpraten.
  • We spraken door in groepjes en presenteerden daarna onze uitkomsten.

 

Als jij ze wilt gebruiken: doen! En laat gerust nog eens weten wat het effect ervan was! Je kunt ze hier downloaden:

 

Download 'Vragen bij Bill Hybels'

 

 

Ben je nog niet geweest of gun je twee anderen ook een kaartje? 

Laat hieronder je mailadres achter en maak kans op het winnen van twee kaartjes t.w.v. 79 euro. Je kunt hiermee twee dagen naar Eindhoven (20-21 januari) of Veenendaal (27-28 januari). Op vrijdag 13 januari maak ik bekend wie gewonnen heeft.

 

 

P.S. 1

Ik pas de principes die ik gehoord heb vooral toe op kerken en gemeenten, omdat ik me richt op het begeleiden van mensen die actief zijn binnen de kerk en omdat ik aanwezig was met een groot deel van het leiderschapsteam van mijn thuisgemeente.

Maar… de GLS is breder dan kerk en gemeente. De toespraken zijn ook gericht op onderwijs, organisaties en het bedrijfsleven. Meer info vind je hier.

 

P.S. 2:

Ik geef trouwens zelf in juni een training van twee dagen voor leiders die willen nadenken over Feedback in de kerk. Meer info vind je hier

 

 

 

mm
Paulien Vervoorn
paulien@geloofwaardigspreken.nl

Spreker, trainer en eigenaar van Geloofwaardig Spreken: trainingen voor een kerk met impact.

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Wil jij steengoed preken?

Laat je gegevens achter. Je ontvangt dan binnen tien minuten de checklist in je mailbox. De komende dagen ontvang je als extraatje een blog en een video die je helpen om een steengoede preek te maken.

Ik ben uiteraard zuinig op je gegevens en deel ze niet met anderen. Beloofd.